WORKSHOPS

Hoe leuk is het om na alle verplichtingen van de dag, er even helemaal uit te zijn!? Creatief bezig te zijn met vriendinnen, familie, collega’s of aan te schuiven en nieuwe mensen te ontmoeten. Het is toch heerlijk om bij het atelier aan te komen en alles ligt voor je klaar en het enige dat je nog gaat doen is ontspannen en plezier beleven tijdens iets moois creëren … en te genieten van je koffie/thee met taartje. 

De workshops die ‘Feestje bij Eef’ voor je op het programma heeft staan of wil organiseren, zijn heel divers met verschillende materialen en technieken en bestaat uit vaste workshops en seizoen gebonden workshops. De vaste workshops, het zegt het natuurlijk al, die kunt u eigenlijk altijd doen en de andere workshops zijn verbonden aan de seizoenen en de daaraan gekoppelde feesten.

Ook overdag kan er iets gepland worden en er zijn altijd nog andere mogelijkheden die wij kunnen bespreken, dus neemt gerust contact op met ‘Feestje bij Eef’ en ik kan met een gerust hart zeggen dat er veel mogelijk is en we graag ook uw wensen uitwerken als dat voor ons mogelijk is. 

Een paar keer per jaar organiseren we een gezellige ‘Special’.

Vergeet je niet de algemene voorwaarden te lezen voor je je opgeeft voor een workshop. 

Knitting in the Park

World Wide Knit in Public Day 8-6-2024

Special

Summer Delicious Yarn Party

Workshop schilderen

Zo mooi de Nederlandse Seizoenen! Ieder seizoen heeft z’n blikvangers, voor- en nadelen. Bloemen en fruit uit de seizoenen kan je het hele jaar door wel schilderen. Je kunt de bloemen in je eigen kleur en de stijl die je zelf leuk vindt schilderen. De workshop is inclusief alle materialen, bloemen/fruit, canvasdoek van 40×40 , 50×50 en acrylverf. Je mag natuurlijk eigen penselen meenemen. Tijdens de workshop kun je genieten van koffie/thee/taartje.

Afhankelijk van welk dagdeel je komt wordt de starttijd afgesproken. We kunnen ook vanaf 4 personen een lunch of High tea verzorgen. 

DUUR
4 uur

KOSTEN P.P. 
Afhankelijk van de maat canvasdoeken max. €55,00 

Workshop vogels schilderen

Tijdens de workshop schilder je een vogeltje naar wens op een houten ondergrond, dit kan een kleine boomstamschijf, stukje sloophout, grenen of ander soort houten ondergrond zijn. Tijdens de workshop kun je genieten van koffie/thee/taartje.

DUUR
3 uur

KOSTEN P.P.
Vanaf €37,95 

Schaduw schilderen

Het gaat je verbazen hoe leuk deze workshop is om te doen! Het ziet er moeilijker uit dan het daadwerkelijk is want deze leuke techniek is voor iedereen te doen! Tijdens de workshop wordt de vooraf door ons bewerkte foto, overgebracht met op een kleine maat canvasdoek 20/30 of 30/30 en meestal geschilderd met zwart/wit tinten. Tijdens de workshop kun je genieten van koffie/thee/taartje.

Leuk met alle collega’s als creatieve teambuildingsuitje.

Wij maken graag na de workshop schaduw schilderen met collega’s, een verzamel schilderij van alle losse schilderijen. Hoe leuk is dat! Gezamenlijk gemaakte Kunst aan de muur op het werk. Vraag naar de mogelijkheden.

DUUR
3 uur

KOSTEN P.P.
€ 36,25

Dikke dame schilderen

Altijd al een zo’n ‘Dikke Dame’ willen schilderen of heb je zin in een gezellig creatief uitje met vriendinnen, gewoon gezellig aanschuiven kan natuurlijk ook! Je kan je eigen ‘Dikke Dame’ uitzoeken en haar in je eigen kleuren schilderen en eventueel versieren met strikjes en/of bling als daar nog tijd voor is. Ik kan er ook voor zorgen dat er een getekend doek klaar staat voor je. De workshop is inclusief alle materialen canvasdoek van 40/50 of 50/50 en je werkt met acrylverf. Tijdens de workshop kun je genieten van koffie/thee/taartje.

DUUR
3 á 4 uur

KOSTEN P.P.
€ 49,95 á € 55,00 afhankelijk van de maat van het canvasdoek.

Sieraden Dame.

Wat is ze sierlijk he deze Sieraden Madam!?
Tijdens de workshop ga je deze Sierlijke Sieraden Madam decoreren. Je kunt vooraf een keus maken, hoe je dit wil doen. De 3 verschillende decoratie technieken zijn ; Schilderen, Stippen of met Decopatch. Bij de keus Stippen, wordt de Madam vooraf in een basistint gespoten.  


Je kunt tijdens de workshop genieten van  koffie/thee/taartje . 

DUUR
3 uur

KOSTEN P.P.
€ 48, 50 .

Macramé windlicht/planthanger

Deze leuke plantenhanger of voor de donkere dagen in het jaar windlicht hanger kan je knopen in een paar uur tijd. De lengte en kleur van deze wandhanger kun je zelf bepalen zodat die goed past in je interieur. Deze workshop is ook geschikt voor beginners.

Je krijgt een eigen ‘klos’ Bobbiny Macramé cord 5mm in de kleur die je wil en gaat daarmee aan de slag. De lengte van de windlicht/plantenhanger kun je zelf bepalen of naar het patroon maken. Je kunt ter vervanging van de ronde houten stok natuurlijk ook een stok in het bos gaan zoeken en om daar het windlichthanger aan te knopen. 

Het glazen windlicht of planten pot/plant wordt niet bij de workshop verzorgt . Je kunt er thuis voor kiezen wat je in de wandhanger gaat doen.

Wil je liever een plantenhanger Macrameeën die los hangt bv aan het plafond of aan een haak? Dat kan natuurlijk ook. 

Tijdens de workshop kun je genieten van koffie/thee/taartje.

DUUR
3 uur+

KOSTEN P.P.
€ 45,50 .

Needle Punch

Tijdens de workshop leer je de basis technieken van het Needle punchen en leer je hoe je op verschillende manieren je punch werk kunt afwerken. De workshop start met een korte uitleg waarna je natuurlijk zelf lekker aan de slag gaat. Alle benodigde materialen zijn aanwezig. Na afloop van de workshop zijn de handige speciale ring en de punch naald jouw eigendom en kan je thuis fijn door gaan met deze fijne, verslavende nieuwe hobby! Tijdens de workshop kun je genieten van koffie/thee/taartje. 

DUUR
2,5 a 3 uur

KOSTEN P.P.
€50,25 

Kralen weven

Eigenlijk is het een hele oude techniek maar nog steeds zo leuk om te doen met veel variatie groot resultaat! Tijdens de workshop leer je de techniek van het kralen weven en aan het eind van de workshop heb je een armbandje met 4 max 5 rijen Miyuki kraaltjes. We beginnen niet te breed dit is in de workshop tijd haalbaar maar als je weet hoe het moet kan je thuis ook bredere armbanden maken. Je kunt vooraf aangeven met welke kleur Miyuki kralen je een armbandje wil maken. Deze workshop is ook geschikt voor beginners. Tijdens de workshop kun je genieten van koffie/thee/taartje.

DUUR
3 uur

KOSTEN P.P.
€ 32,50 

Plantenhanger macramé

Je knoopt in een paar gezellige uurtjes macrameeën dit gave Hangende tafeltje. 

Je krijgt een eigen ‘klos’ Bobbiny Macramé cord in een tint die mooi in je interieur past of in de serre en gaat daarmee aan de slag. Met de rest van je materiaal kun je thuis nog een mooie plantenhanger maken. Als extra leuk detail kun je ook houten kralen verwerken tijdens het knopen. Deze workshop is ook geschikt voor beginners. Tijdens de workshop kun je genieten van koffie/thee/taartje. 

DUUR
2,5 á 3 uur

KOSTEN P.P.
€ 49,50 

Creatief wol verven.

Op zaterdag 19 oktober gaan we weer verven en deze keer kun je de wol voor een ‘nieuw project’ verven of de wol voor je eigen ‘advent kalender’. Hoe leuk is dat!

Voor het verven gebruiken we zure kleurstof; pigmenten die onder invloed zijn van een beetje citroenzuur voldoende zicht aan de zijde. Geen zorgen voor je handen en kleding, er zijn handschoenen en korten. 

De workshop duurt ongeveer 2 uren. Na de ontvangst met koffie/thee/taartje

De prijs voor deze workshop is inclusief alle materialen en 

 

Datum ; zaterdag 19 oktober 

Tijd; volgt nog 

DUUR
2,5 – 3 uur

KOSTEN P.P.
€ 00,00 volgt nog 

'Stoere Mand’ haken

Om te kunnen aanhaken bij deze workshop is het wel gewenst/belangrijk dat je de basis steek ‘vaste haken’ beheerst. We gaan een stoere mand haken. Het materiaal waar we mee haken is Bobbiny Jumbo, 9mm garen van 100% gerecycled oeko-tex katoen en een kern van polyester zodat het een zacht flexibel koord is. Je haakt met haaknaald 20 en gebruikt de hele streng Jumbo en de kleur kun je uit de voorraad uitzoeken.  Ja ja het is een echte ‘workout’ !!  Voor de afwerking krijgt de mand 2 leren hengsels en een leren label.  Haaknaald krijg  in bruikleen. Tijdens de workshop kun je genieten van koffie/thee/taartje. 

DUUR
3 uur

KOSTEN P.P.
€ 55,75  

Houten cirkel decoreren

Ze zijn zo leuk deze cirkels om te decoreren!! Idee in november de ‘Welkom Sinterklaas’ cirkel.

Wij hebben heel veel leuke ideeën maar je kunt er helemaal je eigen draai aangeven. De cirkels zijn van mdf, 39 cm doorsnee, en je kunt een keus maken uit verschillende nl. dicht, met uitgesneden vogeltje, veer, hartje of baby voetjes.  Tijdens de workshop ga je eerst de cirkel verven in een kleur die in je interieur past en daarna voorzien van een tekst of afbeelding. Andere mogelijke technieken die je kunt toepassen zijn; tamponneren, schilderen, schelpen plakken voor het zomerse gevoel, deco patch met servetten….  Welke afbeelding of tekst je op de plank wil is aan jou en hoor ik graag vooraf. 
Weet jij het al welke je wil gaan doen? Dat belooft een gezellige avond te worden!
Tijdens de workshop kun je genieten van koffie/thee/taartje.

Wil je de Cirkel thuis liever neerzetten kun je er los een standaard bij kopen voor € 4,95
Nieuw, de Moscirkel. De cirkel wordt na het verven met Mos en Tillandsia plantjes gedecoreerd. Let op, de Moscirkel heeft een andere prijs.

DUUR
2,5 á 3 uur

KOSTEN P.P.
€ 39,50 
€ 49,50 voor de Moscirkel.

Tapasplank decoreren

Hoe leuk is het om van je eigen gemaakte Tapasplank lekkere hapjes te serveren? Precies, natuurlijk heel leuk en het zelf maken is ook minstens zo leuk! Welke afbeelding of tekst je op de plank wil is aan jou. Na het overzetten van de afbeelding en/of tekst, brand je deze met een houtbrander in de houten plank. Er zijn, afhankelijk van het aanbod planken van dat moment, verschillende houten planken waaruit je een keus kunt maken. Dat belooft een gezellige avond te worden! Tijdens de workshop kun je genieten van koffie/thee/taartje.

DUUR
2,5 á 3 uur

KOSTEN P.P.
vanaf € 39,95 .

Vaas schilderen

Tijdens deze workshop beschilder je een glazen vaas, met een afbeelding naar keuze in je eigen kleuren zodat het een pronkstuk in je interieur zal zijn.

We bieden twee verschillende manieren van schilderen aan nl. De Vaas aan de binnenkant of buitenkant beschilderen. Het model van de Vaas is bij je keus dan ook belangrijk. Bij het beschilderen aan de buitenkant zorgen wij ook voor een basis kleur, dat spreken we vooraf af . Je werkt met materialen zoals acryl, deco goud/zilver en 3d liner bij normaal gebruik.   

Tijdens de workshop kun je genieten van koffie/thee/taartje.

DUUR
3 uur

KOSTEN P.P.
€ 52,50 .

Houten plank beschilderen, Landelijke stijl.

Ontzettend leuk om met zo’n zelf geschilderde Houten planks, je keuken te decoreren.  Tijdens de workshop teken en schilder je de kip of haan, in je eigen kleur, op een houten plank of steigerhout. Jaren schilder ervaring is geen must, ik kan je vertellen…. dit lukt iedereen! Iedereen gaat met een mooie  decoratieplank weer naar huis. Wil je bv liever een Varkentje of Alpaca ? Dat kan natuurlijk ook. 
Tijdens de workshop kun je genieten van koffie/thee/taartje. 

DUUR
2,5 á 3 uur

KOSTEN P.P.
vanaf € 36,50 .

Dikke dame beeldje decoreren

Deze beeldjes worden ook wel Nana’s genoemd. Lekker aan de slag met verf en misschien zelfs wel glitters en veertjes. Je krijgt een eigen beeldje ‘BLIJ’ van totaal 17 cm. Je schildert met acrylverf en eventueel versieren zoals je dat leuk vindt. Er zijn wat inspiratie afbeeldingen aanwezig maar je kunt natuurlijk ook heerlijk je fantasie de vrije loop laten. Tijdens de workshop kun je genieten van koffie/thee/taartje.

DUUR
2,5 á 3 uur

KOSTEN P.P.
€ 39,50 .   

Porcelein stippen

Het porselein stippen blijft leuk, is rustgevend en tegelijk verslavend om te doen. Je kunt een blanco porseleinen voorwerp helemaal naar eigen inzicht en kleur bestippen met porseleinverf. Wij gebruiken de porseleinverf van het merk Pebeo.

Voor wie nog nooit gestipt heeft is de workshop ‘Basis Technieken Porseleinstippen‘ de beste eerste stap. Het advies is dan het presenteerschaaltje te stippen. Deze ondergrond/vorm is goed te doen waardoor je plezier beleeft en met wat moois naar huis gaat.

Voor wie al eerder deze techniek heeft ontdekt en er nog meer van wil ontdekken kun je altijd aanschuiven bij de workshop Porselein stippen vervolg. Je kunt dan een groter werkstuk maken. Vooraf je keus aangeven voor het porselein of in het atelier een keus maken uit de kleine voorraad porselein uit de kast.

De verf moet, na een droogtijd van minimaal 24 uur, 3 kwartier op 150 graden worden afgebakken. Dit kan je gewoon thuis doen. Het servies is geschikt voor dagelijks gebruik maar niet onaantastbaar voor krassen.

DUUR
2,5 á 3 uur

KOSTEN P.P.
Basis Technieken stippen € 42,50 

Porselein stippen 2.0 €35,00 (exclusief porselein)

Deze workshops zijn inclusief een  koffie/thee/taartje.

Servies: Vanwege het wisselende assortiment van het servies is het niet mogelijk prijzen per stuk af te geven. Om een idee te krijgen van de kosten, de stuksprijzen van het servies liggen tussen de €2,00 en €10,00 

Mozaïek

Een dagdeel of avond rustgevend en gezellig mozaïeken en dan vervolgens met een pronkstuk naar huis gaan, wie wil dat nou niet!? We hebben naast de bamboe schaal nu ook twee nieuwe houten objecten toegevoegd aan het assortiment dus nu meer keus.

Tijdens de mozaïek workshops kun je genieten van koffie/thee/taartje.

SCHAAL MOZAÏEKEN

Tijdens de workshop ga je een bamboe schaal van 30 cm. mozaïeken met deze mooie en stoere pebble stones, in de hier op de foto afgebeelde maten groot en klein door elkaar.  Het voordeel van deze mooie pebble stones is dat je niet moeilijk tegels hoeft te snijden en knippen en toch een hele gave schaal krijgt.

DUUR
2,5 á 3 uur

KOSTEN P.P.
€ 49,50

DRAAIPLATEAU

Tijdens de workshop ga je een houten Draaiplateau, doorsnee 39 cm. , mozaïeken met de mooie Pebble stones. Het voordeel van de pebble stones is dat je geen tegels hoeft te snijden en knippen en toch een hele gave schaal krijgt.

! De Pebble stones zijn er in verschillende kleuren en kleur combinaties. Je krijgt bij het informatie aanvragen of aanmelden voor de workshop, een overzicht van de kleuren die op dat moment leverbaar zijn. Je kunt dan vooraf een keus maken van de stenen en de voeg zodat jouw schaal of plateau helemaal past bij je interieur.

! De lijm waar de stenen mee gelijmd worden moet eerst 24 uur drogen alvorens jouw project gevoegd kan worden. Het voegen kan je gewoon zelf thuis doen. Uiteraard krijg je de instructies voor het voegen bij het voegsel, licht of donkere voeg, mee naar huis.

DUUR
2,5 á 3 uur dagdeel of avond.

KOSTEN P.P.
€ 55,75

Straatje met Grachtenpanden decoreren.

Helemaal hip en leuk om te doen is een glazen vaas decoreren met de Decopatch techniek. Knippen en plakken, een kind kan de was doen zeggen we dan. Toch is het nog wel een handigheidje maar het gaat lukken. Je kunt vooraf aangeven welke kleur ondergrond je het liefst zou willen en er is keus uit heel veel verschillende servetten. Er zijn niet altijd dezelfde vorm vazen, ik ben ook afhankelijk van het aanbod voor inkoop. Maar het wordt een pronkstuk in je interieur !  

Tijdens de workshop kun je genieten van Koffie/thee/taartje.

DUUR
3 uur

KOSTEN P.P.
€ 49,99

Bijzet Tafeltje decoreren.

Tijdens de workshop schilder je het MDF tafeltje met kalkverf in de kleur die in je interieur past. Vervolgens ga je met sjablonen en de techniek tamponneren het tafelblad decoreren naar eigen idee. Er zijn verschillende sjablonen aanwezig in het atelier.  ie op een steigerhouten wandpaneel. Je kan vooraf aangeven met welke kleur kalkverf je wilt werken en er zijn verschillende sjablonen aanwezig in het atelier. Je gaat naar huis met een mooie blikvangen voor in uw huis.

Tijdens de workshop kun je genieten van koffie/thee/taartje. 

DUUR
3+ uur

KOSTEN P.P.
€  65,00

Paasdecoraties

De Groenworkshops thema ‘Pasen’, Lente.

Tijdens de workshop kun je genieten van koffie/thee/taartje.

Neem voor de groenworkshop een eigen snoeischaar mee

DUUR
2,5 a 3 uur

KOSTEN P.P.
€ 00,00   

Knitting in the Park

World Wide Knit in Public Day 2024

zaterdagmiddag 8 juni gaan we breien/ haken in het Wilhelminapark in Zoetermeer en maken we er een leuke middag van. Wil je ook gezellig aanschuiven? Ontzettend leuk natuurlijk maar geef het wel even door.

Wat is de bedoeling, Neem je je eigen brei en/of haak project mee en iets waar je op kunt zitten bv kleedje/kussen/stoeltje. Zorg ook voor eigen drinken en als je dat wil iets te eten of snoepen.

Het Wilhelminapark ligt in het oude Dorp , net voorbij de Dorpstraat voorbij de Kerk. De ingang van het park is aan de Delftsewallen of Julianalaan. Er is parkeerplaats in de buurt en de lightrail stopt er ook vlakbij. Het park is al 70 jaar oud en er staan prachtige oude bomen de opzet van het park is Engelse landschapstijl. Een fijne omgeving om met elkaar een aantal uurtjes door te brengen. 
Vanaf nu duimen we voor mooi weer!

Het atelier en daar kunnen we gebruik maken van het toilet.  

Tijd: 13:00 tot 16:00uur. 

KOSTEN P.P.
€ 00,00 geen kosten.

Zomerdecoraties

Heerlijk idee dat de Zomer er weer aankomt en we dan weer allerlei mooie Zomerse items kunnen gaan maken met Schelpen.

Een schelpenkrans of een Zomerse Krans met schelpen en andere materialen gecombineerd.

of….De Cirkel, zie Cirkels decoreren,  met tekst en Schelpen

Staande Krans, gedeeltelijk met Schelpen decoreren. 

Schelpentaartje of een Schelpen pot. 

Je werkt bijna bij alle onderwerpen met hete lijm. En kan een zomer lang genieten van je mooie zelf gemaakte decoratie in huis. 

DUUR
2,5 á 3 uur. 

KOSTEN P.P.
vanaf € 39,95  

Saami armband maken.

YES!! Marieke van ‘Atelier Vidda’ komt naar het atelier in Zoetermeer om een workshop ‘Saami armband’ maken te geven. Tijdens de workshop maak je een eigen ‘Saami armband’ in jouw favoriete kleur!

  • Tijd: van 13:00 uur tot 17:00 uur
  • Datum; Najaar.
  • Minimaal aantal deelnemers 8 maximaal 14
  • Waar: Creatief Atelier “Feestje bij Eef”
  • Leidsewallen 6a
  • 2712 BW Zoetermeer
  • De prijs is inclusief alle materialen + benodigdheden, koffie/thee/taartje.
  • Op de dag zelf kun je een keuze maken uit verschillende patronen (zie foto)

Je kunt je ticket kopen via de website van Atelier Vidda <klik hier>.

DUUR
4 uur

KOSTEN P.P.
€55,00  .

Special

𝑻𝒉𝒆 Summer 𝑫𝒆𝒍𝒊𝒄𝒊𝒐𝒖𝒔 𝒀𝒂𝒓𝒏 𝑷𝒂𝒓𝒕𝒚!

Dit wordt ons 6e Handwerkfeestje en we hebben er, na de zeer geslaagde Spring editie, nu al zin in! Je kunt nu al doorgeven dat je er bij wil zijn ! Het is op zaterdag 22 juni van 10:00 tot 14:00 uur.  Het wordt weer 4 uur om te  ontmoeten, stukje wandelen, samen te breien of haken, lunchen en bijpraten met gelijkgestemden die misschien inmiddels  handwerkvriendinnen zijn geworden. Gewoon genieten dus. 

We hebben bedacht dat we voor het project , een gebreide/gehaakte zomer top, gaan werken met een mooi zomers materiaal , kleuren zie je op de foto, met de naam Tropical van LangYarns, een gemêleerde draad van 50% katoen en 50% acrylic. Mocht je interesse hebben ontvang je een duidelijk kleuroverzicht van de bollen met kleurnummer via je mail.

wanneer; zaterdag 22 juni.

Locatie, Zoetermeer Noord A bij het water , wandeling bij het Noord A en lunch bij de Happy Moos. 

Aanmelden; kan t/m 1 juni via contactformulier op deze website. 

Sparkle every day! 

DUUR

Tijd; 4 uur. 

KOSTEN P.P.
€49,95 

Scroll naar boven